Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna. Smakuje jako dodatek do gorącego mięsa - najlepiej do drobiu :)
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Selery ugotować w całości w lekko posolonej wodzie tak, żeby były miękkie, ale nie rozgotowane. Po ugotowaniu pokroić w kostkę - nie drobną.
Pomarańcze obrać i pokroić w kostę takiej samej wielkości jak selery. Dobrze by było, by nie wycisnąć soku podczas krojenia.
Połączyć oba składniki i dodać majonez, którego powinno być tylko tyle by połączyć składniki. Zbyt duża ilość majonezu spowoduje, że sałataka zamieni się w pływające "błotko". Nie trzeba tu dodawać żadnych przypraw. Jest smaczne aromatem składników.