Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na wiosenne dni :)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 162
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 162
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Brokuł podziel na małe różyczki.
Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj około 20 minut.
Odcedź i szybko przelej zimną wodą. Pozostaw na sicie, aby dobrze ociekły.
Pomarańcze obierz usuwając białe podskórze.
Następnie spomiędzy przezroczystych błonek nożem powycinaj fileciki miąższu. Z resztek miąższu pozostałych na błonkach, wyciśnij sok.
Cebulę obierz, pokrój w drobniuteńką kosteczkę. Zeszklij na oleju.
Zalej bulionem i gotuj około 5 minut (połowa powinna odparować).
Następnie wymieszaj z musztardą i sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Zalewę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Lekko przestudź. Brokuły wymieszaj z pomarańczami, zalej przygotowanym sosem.
Odstaw na 15 min, aby smaki się przegryzły.. Podawaj z ciemnym pieczywem.