Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Troszkę inna wersja sałatki żydowskiej

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 1 duża cebula
  • szczypiorek z dymką
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Ogórka również pokroiłem w kostkę. Cebulę i szczypiorek posiekałem. Czosnek przecisnąłem przez praskę. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się uzupełniły.

Komentarze do przepisu (3)

Jagoda50 24 sierpnia 2016
Sałatka prosta ale jakże smaczna.
Obserwator 24 sierpnia 2016
Dokładnie, też tak uważam.
gochna55 22 października 2016
Lubię ją - ale po pokrojeniu ogórka warto trochę do "odsączyć" na sitku. Bywają zdradliwe z sokiem.
Składniki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 1 duża cebula
  • szczypiorek z dymką
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Składniki