Sałatka pieczarkowa z selerem naciowym

Sałatka pieczarkowa z selerem naciowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Smaczna sałatka pieczarkowa z selerem naciowym o charakterystycznym smaku. Dodatek szynki sprawia, że sałatka staje się bardziej "konkretna".

Składniki

  • pieczarki 15 szt
  • seler naciowy 1 łodyga
  • papryka czerwona 1 szt
  • jajka 3 szt
  • szynka 15 dag
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz czosnkowy do smaku

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 min. Następnie dokładnie odsączamy, studzimy i kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w małą kostkę. Z selera naciowego usuwamy włókna i kroimy w pół plasterki. Szynkę /gotowaną lub wędzoną/ i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem czosnkowym, mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 17 stycznia 2018
Teraz w południe, to bym taki talerzyk łyknął, jak nic xD
Super sałatka, pycha :)
catha 17 stycznia 2018
Do selera naciowego podchodzę jak do jeża, ale sałatka wygląda super, wiec może warto się przełamać :)
ErJot 17 stycznia 2018
Też tak miałam:) "odkryłam" go na nowo jakieś dwa m-ce temu i pokochałam od drugiego kęsa.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pieczarki 15 szt
  • seler naciowy 1 łodyga
  • papryka czerwona 1 szt
  • jajka 3 szt
  • szynka 15 dag
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz czosnkowy do smaku
Składniki