Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Szaffranka
Świetnie się nadaje na rodzinne uroczystości. Wszyscy się nią zachwycają. Jest delikatna i smakowita.

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • 6 jajek
  • 200 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle do miękkości, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę. Podobnie postępujemy z żółtym serem i szczypiorkiem. Wszystkie składniki razem łączymy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy.

Składniki
  • 1 kg pieczarek
  • 6 jajek
  • 200 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • majonez
Składniki