Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do wykonania sałatki paseczkowej jest kuchnia alpejska, a przystawka nosi nazwę sałatki szwajcarskiej. Gwarantem wybornego smaku tej sałatki jest użycie dobrej jakości produktów oraz pokrojenie ich w cienkie paseczki. W sałatce ostrzejsze akcenty – konserwowe ogórki, cebula, posmak musztardy i octu są złagodzone delikatną szynką i kremowym serem. Jeśli preferujesz typowo rodzime smaki, zastąp ogórki konserwowe kiszonymi. Sałatkę możesz serwować jako pożywny lunch i podawać z chrupiącą bagietką lub kromką pełnoziarnistego chleba.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
Przeciśnij czosnek przez praskę lub drobno posiekaj, połącz z pozostałymi składnikami sosu i dopraw solą i pieprzem. Możesz także umieścić wszystkie składniki w słoiku i mocno potrząsnąć, aby powstał gładki dressing.
Szynkę, żółty ser i ogórki pokrój w podłużne, wąskie kawałki. Obierz cebulę i posiekaj w piórka lub półplasterki. Poszatkuj natkę pietruszki lub koperek. Wymieszaj składniki sałatki w misce i zalej sosem. Sałatkę wymieszaj i wstaw do lodówki do schłodzenia. Podawaj z chrupiącym pieczywem.