Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową

Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 1 melon żółty
  • 1 mango
  • 1 pomarańcza
  • 1 banan
  • 10 orzechów włoskich
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.

  2. Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.

  3. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.

Składniki
  • 1 melon żółty
  • 1 mango
  • 1 pomarańcza
  • 1 banan
  • 10 orzechów włoskich
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
Składniki