Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Składniki
Pokrój banany w talarki i skrop je sokiem z cytryny.
Z pomarańczy i grejpfrutów odkrój nożem czapeczki i spody tak, żeby dostać się do miąższu. Następnie postaw taki owoc na ściętym spodzie i nożem (ruchem z góry na dół) odkrój z każdej strony skórę razem z białą błonką. Chodzi o to, żeby uzyskać ociekającą sokiem kulę. Małym nożykiem wykrój z każdej cząstki miąższ, przekrój i dodaj do miski z bananami. Z wykrojonych cytrusów wyciśnij do sałatki resztki soku.
Pokrój kiwi w półplasterki, truskawki na 4 części. Kulki winogron przekrój na pół, usuń z nich pestki (jeśli masz do tego zdrowie) i wrzuć do miski.
Posiekaj zioła i wymieszaj z sałatką.
Wstaw do lodówki. Smacznego!!!