Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew Orientu a''''la Maciejka...
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 237
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 237
Składniki
Brokuł umyć, pociąć na małe różyczki, blanszować we wrzątku ok. 1,5 - 2 min., osączyć, zahartować w losowatej wodzie. Zostawić do ostygnięcia. Do miski wrzucać: przestudzony brokuł, osączoną kukurydzę i czerwoną fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojone grzybki (na 2 cm. kawałki) i kiełki fasoli lub pędy bambusa (opcjonalnie można dodać pokrojony na zapałkę imbir). Delikatnie wymieszać (uwaga: potrzebna duża miska). Zalać majonezem, wlać sos sojowy i worcester, wsypać curry; jeśli potrzeba dodać soli i pieprzu do smaku (lub/i curry lub/i sosu worcester). Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Może służyć jako samodzielne danie np. na kolację lub piknik