Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczna sałatkę z ogórków. Sałatkę polecam jako pyszny dodatek do obiadu lub po prostu jako pyszną przekąskę.
słoiki, garnek do pasteryzacji, szatkownica lub zwykła tarka,
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20964
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20964
Składniki
Ogórki zielone, umyć, odsączyć na sicie, następnie poszatkować, osolić i odstawić na 5 - 6 godzin. Przygotować zalewę; Składniki na zalewę doprowadzać do zagotowania i gotować około 5 - 8 minut. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia. Poszatkowane ogórki odsączyć , połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą. Wymieszać i przełożyć do czystych słoików. Słoiki dobrze zakręcić, a następnie pasteryzować około 10 minut od zagotowania.