sałatka obiadowa

sałatka obiadowa
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pyszna sałatka do mięs z kapusty i papryki.

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 średniej wielkości szklarniowy ogórek
  • 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek garść koperku sól i pieprz do smaku
  • dresign: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego

Przygotowanie

  1. Warzywa opłukać, kapustę poszatkować, paprykę i obranego ogórka pokroić w kostkę, cebulę w piórka, a rzodkiewki w krążki. Warzywa przełożyć do miski, dodać posiekany koperek oraz doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Polać warzywa dresingiem i jeszcze raz wymieszać. Podawać do mięs.

Składniki
  • 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 średniej wielkości szklarniowy ogórek
  • 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek garść koperku sól i pieprz do smaku
  • dresign: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego
Składniki