Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kolorową i bardzo sycącą sałatkę nicejską. Sałatka nicejska to klasyka kuchni francuskiej. Tuńczyk, jajko, pomidor i inne dodatki czynią z sałatki nicejskiej danie, które może zastąpić obiad. Do polania serwujemy dressing z oliwy, soku z cytryny i musztardy. Całość palce lizać.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Na sałacie rozkładamy jajka przecięte na pół, pokrojone pomidorki, tuńczyka oraz oliwki i 5-6 filecików anchois
Całość obsypujemy czerwoną cebulą pokrojoną na półplasterki
Sałatkę oprószamy świeżo zmielonym pieprzem
Przygotowujemy sos: mieszamy wszystkie ww składniki i polewamy sałatkę bezpośrednio przed podaniem