Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełki to źródło wielu cennych dla zdrowia witamin i minerałów. Ich atutem jest także to, że łatwo możemy je wyhodować sami, choć oczywiście obecnie można je również kupić w sklepach.Wykorzystamy je do sałatki.Zamiast rukoli możemy dodać sałatę wedle uznania.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2180
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2180
Składniki
Umyj i osusz listki rukoli, oderwij od nich ogonki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, orzechy grubo posiekaj, plasterki szynki pokrój w paseczki. Oliwę roztrzep dokładnie z musztardą i octem jabłkowym, dopraw solą i pieprzem. Ułóż rukolę w misce, dodaj cząstki pomidorków, plasterki szynki i koperek. Polej sosem, wymieszaj. Posyp orzechami i kiełkami fasoli.