Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości nadaje jej ananas z syropu, kukurydza oraz jajka ugotowane na twardo, którą przełamuje papryka marynowana, seler w zalewie oraz ugotowane w marynacie pieczarki. Pikantności zaś nadał por oraz marynowany czosnek. Wszystko to wymieszane z domowym majonezem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Zagotować marynatę, włożyć wcześniej umyte pieczarki i gotować pół godziny. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pieczarki będą mieć najlepszy smak pozostawione w marynacie na całą noc.
Por pokroić w cienkie krążki i sparzyć na sitku wrzącą wodą, wystudzić.
Odsączyć pieczarki z marynaty, pokroić na ćwiartki lub w kostkę.
Krążki ananasa, paprykę i jajka pokroić w drobną kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
Połączyć wszystkie składniki dodając seler i kukurydzę, cukier, sól, pieprz do smaku i wymieszać z majonezem.
Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce minimum godzinę.