Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka młodości dostarcza organizmowi mnóstwo cennych witamin, soli mineralnych i błonnika. Poza tym doda ci energii, kiedy tylko jej potrzebujesz. Możesz ją potraktować jako pożywne śniadanie albo dodatek do głównego posiłku.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Rukolę, roszponkę i kiełki rzodkiewek opłucz, osusz, a następnie umieść w głębokiej misce lub półmisku.
Awokado umyj pod bieżącą wodą, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Z pomocą łyżki wydrąż miąższ, a następnie pokrój je w kostkę lub łódeczki. Ułóż na świeżych zielonych liściach. Ser pokrój w prostokąty lub kostkę. Dołóż do poprzednich składników. Rzodkiewki umyj pod bieżącą wodą i posiekaj w plasterki. Także dodaj do miski. Oliwki możesz przekroić na pół albo dodać w całości, w zależności od tego, jakiej są wielkości.
Przygotuj teraz sos. Ocet balsamiczny połącz z oliwą z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Teraz polej swoją sałatkę. Na koniec posiekaj ulubione orzechy i posyp przed podaniem. Dzięki temu sałatka będzie chrupać.
Przed podaniem możesz też posypać sałatkę świeżym koperkiem.