Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej sałatce znajdziesz same zdrowe składniki, które połączone ze sobą nie tylko smakują wybornie, ale dzięki swoim przeciwzapalnym właściwościom znakomicie wpływają na nasze samopoczucie i wygląd.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9368
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 506
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9368
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 506
Składniki
Komosę ryżową ugotuj w szklance osolonej wody. Jabłko umyj i pokrój na mniejsze części. Mandarynkę i awokado obierz, owoc podziel na cząstki, a awokado pokrój na grube plastry.
Przygotuj sos. Do małego słoiczka wlej olej, dodaj musztardę, miód i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na talerzu wyłóż komosę ryżową i mieszankę sałat. Na wierzchu ułóż awokado. Obok poukładaj owoce (mandarynkę, jabłko i pestki granatu) i migdały. Całość polej sosem i posyp nasionami chia.