Sałatka miodowa

Sałatka miodowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Jesienna sałatka z pikantnej rzodkiewki, soczystego jabłka, dojrzałej papryki i słodkich winogron z sosem cytrynowo-miodowym. Doskonała jako śniadanie lub deser.

Składniki

  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Rzodkiewka duża 5 szt.
  • Jabłko słodkie małe 1 szt.
  • Winogrona białe 15 szt.
  • Olej rzepakowy 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny 2 łyżeczki
  • Miód 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Warzywa i owoce umyć.

  2. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki.

  3. Jabłko pokroić na około 12 części.

  4. Paprykę pokroić na około 16 części.

  5. Winogrona oraz pokrojone paprykę, jabłko i rzodkiewki wymieszać.

  6. Olej, miód i sok z cytryny wymieszać.

  7. Sosem przygotowanym w etapie 6 polać sałatkę.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 20 listopada 2019
Fajna,lekka sałatka :)
Docherro 20 listopada 2019
Super,chętnie bym taką miseczkę zjadła:)
ekspresjawkuchni 20 listopada 2019
Lekka faktycznie, wczoraj w mig zniknęła :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Rzodkiewka duża 5 szt.
  • Jabłko słodkie małe 1 szt.
  • Winogrona białe 15 szt.
  • Olej rzepakowy 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny 2 łyżeczki
  • Miód 1 łyżeczka
Składniki