Koniecznie wypróbujcie połączenie makaronu z krewetkami. Sos może być czosnkowy.
Składniki
200 g makaronu typu kokardki
2 garście roszponka
ok 16-20 krewetek
2 łyżki masła
1 mango
4 łyżki sosu słodko-kwaśnego
Reklama
Przygotowanie
Ugotowany makaron al dente, odcedziłem i ostudzony ułożyłem na liściach roszponki. Dodałem usmażone na maśle krewetki oraz pokrojonego melona. Całość polałem sosem słodko-kwaśnym.
O, to jest idealna salatka dla mnie!
Tu gdzie mieszkam krewetki dodaje sie prawie do wszystkiego, wiec jestem... Czytaj całość »
O, to jest idealna salatka dla mnie!
Tu gdzie mieszkam krewetki dodaje sie prawie do wszystkiego, wiec jestem wdzieczna za kazda nowa inspiracje jako lek na monotonie .)
Fajny przepis chciałabym wypróbować, tylko w składnikach jest mango a w opisie melon. Pewnie mango, ale wolę... Czytaj całość »
Fajny przepis chciałabym wypróbować, tylko w składnikach jest mango a w opisie melon. Pewnie mango, ale wolę się upewnić:). A sos… sojowy słodko – kwaśny czy jakiś inny słodko – kwaśny bo nie wiem jaki kupić:)
Komentarze do przepisu (4)
Tu gdzie mieszkam krewetki dodaje sie prawie do wszystkiego, wiec jestem... Czytaj całość »
Tu gdzie mieszkam krewetki dodaje sie prawie do wszystkiego, wiec jestem wdzieczna za kazda nowa inspiracje jako lek na monotonie .)
*Przejdziesz do wersji klasycznej