Sałatka : mango, krewetki, makaron, roszponka

Sałatka : mango, krewetki, makaron, roszponka
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Koniecznie wypróbujcie połączenie makaronu z krewetkami. Sos może być czosnkowy.

Składniki

  • 200 g makaronu typu kokardki
  • 2 garście roszponka
  • ok 16-20 krewetek
  • 2 łyżki masła
  • 1 mango
  • 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego

Przygotowanie

  1. Ugotowany makaron al dente, odcedziłem i ostudzony ułożyłem na liściach roszponki. Dodałem usmażone na maśle krewetki oraz pokrojonego melona. Całość polałem sosem słodko-kwaśnym.

Komentarze do przepisu (4)

konhambos 09 stycznia
O, to jest idealna salatka dla mnie!
Tu gdzie mieszkam krewetki dodaje sie prawie do wszystkiego, wiec jestem... Czytaj całość »
O, to jest idealna salatka dla mnie!
Tu gdzie mieszkam krewetki dodaje sie prawie do wszystkiego, wiec jestem wdzieczna za kazda nowa inspiracje jako lek na monotonie .)
Obserwator 12 stycznia
Dziękuję :)
bw22 21 lutego
Fajny przepis chciałabym wypróbować, tylko w składnikach jest mango a w opisie melon. Pewnie mango, ale wolę... Czytaj całość »
Fajny przepis chciałabym wypróbować, tylko w składnikach jest mango a w opisie melon. Pewnie mango, ale wolę się upewnić:). A sos… sojowy słodko – kwaśny czy jakiś inny słodko – kwaśny bo nie wiem jaki kupić:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g makaronu typu kokardki
  • 2 garście roszponka
  • ok 16-20 krewetek
  • 2 łyżki masła
  • 1 mango
  • 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego
Składniki