Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami konserwowymi

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami konserwowymi
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Makaronowe kokardki z tuńczykiem, jajkami, papryką i ogórkami konserwowymi z dodatkiem majonezu, doprawione solą, pieprzem i curry. Sałatka o lekko pikantnym smaku. Świetne danie do pracy:)

Składniki

  • makaron kokardki 20 dag
  • ogórki konserwowe 4 szt
  • papryka konserwowa 1 słoik /250ml/
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • curry do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
    Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Mieszamy. Najlepiej odstawić sałatkę na kilka godzin by smaki "się przegryzły".

Komentarze do przepisu (8)

bryssska 15 lutego 2019
Sałatki z tuńczykiem i makronem są pyszne ;-D
babeczka35 15 lutego 2019
Lubię takie sałatki :)
Docherro 15 lutego 2019
pyszna sałatka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron kokardki 20 dag
  • ogórki konserwowe 4 szt
  • papryka konserwowa 1 słoik /250ml/
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • curry do smaku
Składniki