Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sałatkę makaronową z tuńczykiem robimy dość często, w wielu wariantach smakowych. Dodatek owoców przyjemnie komponuje się z rybą, a całość świetnie uzupełnia wegański majonez z mango i curry.

Składniki

  • 250 g makaronu risoni
  • 10 sztuk liczi
  • 1 kiwano
  • 1 mała puszka groszku
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 jajka
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 250 ml majonezu wegańskiego mango curry

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Groszek i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
    Tuńczyk osączamy z zalewy.
    Liczy osączamy, kroimy w kostkę.
    Z kiwano wyjmujemy pestki.
    Układamy warstwami.
    1.Połowa makaronu
    2.Groszek
    3.Kukurydza
    4.Pozostały makaron
    5.Majonez
    6.Tuńczyk
    7.Jajka
    8.Kiwano

    Schładzamy.

Komentarze do przepisu (5)

Fram 22 października
kroi mi się domówka, więc przetestuję
a jakiś przepis na majonez wegański mango curry?
skąd to... Czytaj całość »
kroi mi się domówka, więc przetestuję
a jakiś przepis na majonez wegański mango curry?
skąd to wytrzasnąć? ;-)
kuchmariola63 23 października
Sałatka pycha :)
kulinarnagosia 24 października
Fajnie egzotycznie brzmi :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g makaronu risoni
  • 10 sztuk liczi
  • 1 kiwano
  • 1 mała puszka groszku
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 jajka
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 250 ml majonezu wegańskiego mango curry
Składniki