Sałatka makaronowa z szynką konserwową i warzywami

Sałatka makaronowa z szynką konserwową i warzywami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Ta sałatka smakuje wybornie.

Składniki

  • Szynka konserwowa 35 dag
  • Makaron ryżowy 1 opakowanie
  • Ananas w zalewie 1 puszka
  • Ogórek gruntowy świeży 5 szt.
  • Papryka świeża kolorowa 2 szt.
  • Rzodkiewka 1 pęczek
  • Kukurydza 1 puszka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu i dobrze zahartować zimną wodą. Szynkę, ananasa, ogórka, paprykę, rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z makaronem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać z majonezem. Schłodzić w lodówce i podawać z dobrym pieczywem. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 20 października
Pyszotka:)
Składniki
  • Szynka konserwowa 35 dag
  • Makaron ryżowy 1 opakowanie
  • Ananas w zalewie 1 puszka
  • Ogórek gruntowy świeży 5 szt.
  • Papryka świeża kolorowa 2 szt.
  • Rzodkiewka 1 pęczek
  • Kukurydza 1 puszka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez
Składniki