Sałatka makaronowa z szynką,awokado i serem feta

Sałatka makaronowa z szynką,awokado i serem feta
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sałatka jest idealna na śniadanie lub kolację. Świetnie sprawdzi się do pracy lub szkoły.

Składniki

  • 200 g makaronu kokardki,
  • 200 g ugotowanej fasolki szparagowej,
  • 1 ogórek,
  • 100 g sera feta,
  • 1 awokado,
  • 150 g ulubionej szynki.
  • SOS;
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Makaron kokardki gotujemy al dente według wskazówek na opakowaniu.
    Ugotowaną fasolkę szparagową kroimy na mniejsze części.
    Ogórek obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Awokado również obieramy i pozbywamy się pestki kroimy na mniejsze kawałeczki.
    Ser feta i szynkę kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki (makaron, fasolkę, ogórek, awokado i fetę) łączymy ze sobą.
    Składniki sosu (olej, musztarda,miód i sok z cytryny) mieszamy ze sobą dokładnie.
    Mieszamy z resztą składników.
    Możemy doprawić solą i pieprzem.
    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 02 grudnia 2020
Super :)
Składniki
  • 200 g makaronu kokardki,
  • 200 g ugotowanej fasolki szparagowej,
  • 1 ogórek,
  • 100 g sera feta,
  • 1 awokado,
  • 150 g ulubionej szynki.
  • SOS;
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku.
Składniki