Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kolorowego makaronu z kurczakiem i fetą.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Składniki
Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, studzimy od czasu do czasu mieszając, żeby się nie posklejał. Pierś z kurczaka i ogórki kiszone kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm, natkę niezbyt drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy pokrojonego kurczaka, ogórki, natkę i fetę. Majonez mieszamy z jogurtem w proporcji 1:1, dodajemy łyżeczkę sosu w proszku (!), dokładnie mieszamy, można wcisnąć kilka kropel soku z cytryny. Zalewamy makaron, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy, wstawiamy na kwadrans do lodówki. Sosu nie powinno być zbyt dużo – makaron nie powinien pływać. Smacznego !