Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam sałatkę makaronową z dodatkiem polędwicy sopockiej, ugotowanych na twardo jajek i warzyw. Akurat takie produkty miałam pod ręką. Niemniej sałatka wyszła bardzo smaczna.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 71
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 71
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka ugotowałam na twardo i po ostygnięciu obrałam z łupinek. Zupkę błyskawiczną przygotowałam według przepisu na opakowaniu a następnie odcedziłam makaron. Gdy przestygł pokroiłam go na małe kawałki. Groszek i kukurydzę odsączyłam na durszlaku z zalewy. Pora pokroiłam na drobne kawałki, włożyłam na metalowe sito i sparzyłam wrzątkiem. Pozostawiłam do wystygnięcia. Do miski wrzuciłam warzywa konserwowe. Dodałam pokrojone w kostkę jajka, wędlinę i ogórki. Dodałam pora oraz makaron. Wszystko doprawiłam solą i pieprzem i dodałam ok. 2-3 łyżki majonezu. Sałatkę dokładnie wymieszałam i wstawiłam do lodówki aby się schłodziła i przegryzła.