Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i zdrowa sałatka. Użyłam makaronu z soczewicy, więc jest to idealna sałatka dla wegetarian. Ale nie tyko oczywiście.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Pomidorki umyć i pokroić na połówki. Oliwki pokroić w plasterki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. W kostkę pokroić również fetę. Kapary odsączyć z zalewy. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie wymienione składniki wymieszać. Przygotować sos winegret. Polać nim sałatkę. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać i można podawać.