Sałatka letnia

Sałatka letnia
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Tak, tak wiem - znowu czerwona cebula i rzodkiewka, ale nic na to nie poradzę, że jakaś taka monotematycznośc ostatnio zagościła w mojej kuchni. Sałatka jest orzeźwiajaca i lekka, a ser feta doskonale komponuje się z ogórkiem. Jest to zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek.

Składniki

  • Pół główki salaty rzymskiej
  • Pół czerwonej cebuli
  • 2-3 duże rzodkiewki
  • świeży mały ogórek
  • ser feta (pokruszony, lub w kostkach)
  • Na dressing: 2 łyżki octu balsamicznego - 2 łyżki oliwy z oliwek - Sól (może byc himalajska, ale niekoniecznie) - świeżo zmielon

Przygotowanie

  1. Sałatę porwij palcami na mniejsze kawałki, cebule i rzodkiewki pokrój na mniejsze kawałki, a ogórka w kostkę bez obierania go ze skórki.

  2. Następnie dodaj ser i przygotuj deessing. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki i polej sałatę przed podaniem.

Składniki
  • Pół główki salaty rzymskiej
  • Pół czerwonej cebuli
  • 2-3 duże rzodkiewki
  • świeży mały ogórek
  • ser feta (pokruszony, lub w kostkach)
  • Na dressing: 2 łyżki octu balsamicznego - 2 łyżki oliwy z oliwek - Sól (może byc himalajska, ale niekoniecznie) - świeżo zmielon
Składniki