Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur, i resztek pieczonego łososia. Orientalne smaki nadają jej sos sojowy, sriracha i wodorosty nori. Doskonała na śniadanie, kolację i przekąskę w podróży.
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14739
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 345
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14739
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 345
Składniki
Kaszę gotujemy 10 minut, studzimy. Płat łososia nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i pieczemy zawiniętego w folię aluminiową. Temperatura 200 C około 30 minut. Kawałek ryby rozdrabniamy widelcem i dodajemy do kaszy. Liść nori pokroić w mniejsze kawałki i chwilę podsmaż na suchej patelni. Potem potnij w drobniutkie kawałki i dodaj do kaszy. Sos. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy i dajmy czas na przegryzienie się smaków. Przed podaniem sałatkę posypujemy kolendrą i papryczką chili.