Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 196
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 196
Składniki
ROZMROZIĆ PALUSZKI KRABOWE. RYŻ UGOTOWAĆ I WYSTUDZIĆ. PALUSZKI ZALAĆ WRZĄTKIEM I PO 20 MIN. ODCEDZIĆ. JAJKA UGOTOWAĆ. WYSTUDZIĆ. PAPRYKĘ POKROIĆ NA DROBNĄ KOSTKĘ. POR POKROIĆ NA BARDZO DROBNO I ZAPARZYĆ WRZĄTKIEM. ODSĄCZYĆ.PIECZARKI UMYĆ I POKROIĆ NA MAŁE KAWAŁKI I UDUSIĆ NA OLIWIE Z PRZYPRAWAMI DO MOMENTU WYPAROWANIA SOKU(MAGI, SÓL, PIEPRZ) WYSTUDZIĆ. JAJKA POKROIĆ W DUŻĄ KOSTKĘ. PALUSZKI POKROIĆ W MNIEJSZE KAWAŁKI. DODAĆ JESZCZE 1 PUSZKĘ KUKURYDZY.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ ZE SOBĄ I DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU. MAJONEZ WYMIESZAĆ ZE ŚMIETANĄ I DODAĆ DO SAŁATKI, WYMIESZAĆ. SMACZNEGO. JEŚLI KTOŚ NIE LUBI PORA I PAPRYKI TO NIE MA KONIECZNOŚCI DODAWANIA.