Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Koreańska z ogórków
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 263
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 263
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 23
Składniki
Ogórki umyj i osusz. Pokrój w plasterki. Wymieszaj dokładnie z solą, wyłóż na sitko i odstaw na 30 minut. Przygotuj marynatę. Roztarty czosnek wymieszaj z gochugaru, octem ryżowym, cukrem i sosem rybnym na jednolitą pastę. Ogórki opłucz dokładnie z soli, osącz na sitku przez 5 minut. Wymieszaj z marynatą, odstaw na godzinę w temperaturze pokojowej i podawaj. Sałatkę możesz też przygotować dzień przed podaniem, zamknąć w słoiku i wstawić na noc do lodówki.