Sałatka kebapowa warstwowa

Sałatka kebapowa warstwowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: drNowak
Sałatkę kebapową przygotowuję jako sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa z udek kurczaka. Najczęściej robię ją jak zostanie mi się porcja mięsa z kebapu domowego (jak go zrobić – zapraszam do mojego przepisu „ Kebap domowy drobiowy z pitą”).

Składniki

  • Kebap domowy z mięsa z udka kurczaka (porcja)
  • Włoszczyzna: marchew (2 szt.), seler korzeń (1/2), ziemniak (1szt.)
  • Kapusta czerwona szatkowana (2-3 garście)
  • Por krojony (2-3 garście)
  • Dodatki: majonez, ketchup, przyprawa kebap-gyros.

Przygotowanie

  1. 1. Włoszczyznę gotuję. Obieram i kroję w kostkę.

  2. 2. Porcję z kebapu wkładam do miski, obsypuje przyprawą kebap-gyros, smaruję warstwą majonezu.
    3. Na mięso rozsypuję włoszczyznę. Smaruję ketchupem.
    4. Wysypuje kapustę. Na wierzch kładę majonez.
    5. Wysypuję por.

Składniki
  • Kebap domowy z mięsa z udka kurczaka (porcja)
  • Włoszczyzna: marchew (2 szt.), seler korzeń (1/2), ziemniak (1szt.)
  • Kapusta czerwona szatkowana (2-3 garście)
  • Por krojony (2-3 garście)
  • Dodatki: majonez, ketchup, przyprawa kebap-gyros.
Składniki