Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikanteria pora i rzodkiewki oraz słodycz jabłka w połączeniu z charakterystycznym smakiem selera naciowego.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 818
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 431
Szybka i prosta babka
Odsłon: 115
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 818
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 431
Szybka i prosta babka
Odsłon: 115
Składniki
Jajka ugotować na twardo, a następnie wystudzić.
Warzywa i owoce umyć.
Seler naciowy i rzodkiewki pokroić w cienkie półplasterki.
Jabłko, ogórki kiszone oraz wystudzone i obrane jajka pokroić w kostkę.
Z pora odkroić białą końcówkę i twarde zielone liście. Zdjąć suche liście wierzchnie. Przekroić pora wzdłuż na dwie części i dokładnie opłukać po bieżącą wodą. Następnie obie połówki pokroić w półplasterki.
Pora przygotowanego w poprzednim etapie przelać wrzącą wodą, po czym dobrze odsączyć.
Wszystkie składniki przygotowane w poprzednich etapach oraz przyprawy i dodatki dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa :)