Sałatka jesienna

Sałatka jesienna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Przepyszny miks smaków, wspaniałe aromaty. Prosto, szybko i smacznie.

Składniki

  • 150 g drobnego makaronu (np muszelki)
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych )
  • garść oliwek z pastą paprykową
  • 150 g startej parzonej mozzarelli
  • 150 g sera koziego ( roladka )
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 50 ml oliwy z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy.
    Cukinię obieramy, kroimy w kostkę.
    Pomidorki kroimy w ćwiartki, oliwki na pół ( w poprzek ). Wszystkie składniki przekładamy do miski, razem ze startą mozzarellą, pokrojonym w kostkę serem kozim i posiekanym koperkiem. Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek , sól, pieprz mieszamy, dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze do przepisu (4)

luna76 07 grudnia 2015
mniam!!! to jest pyszne!!! :)
Futka 07 grudnia 2015
Cudna sałatka. Pychoty! :)
GREGORHSPEED 07 grudnia 2015
:*
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 150 g drobnego makaronu (np muszelki)
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych )
  • garść oliwek z pastą paprykową
  • 150 g startej parzonej mozzarelli
  • 150 g sera koziego ( roladka )
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 50 ml oliwy z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
Składniki