Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych warzyw z dodatkiem majonezu.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
4 jajka siekamy.
Warzywa siekamy lub ścieramy na tarce.
Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy.
Warzywa oraz jajka łączymy, dodajemy fasolkę i kukurydzę. Mieszamy z majonezem.
Doprawiamy i wstawiamy na 1,5 godziny do lodówki.
Z plastrów marchwi, buraka i rzodkiewki wycinamy płatki "bratków".
1 jajko ścieramy na tarce, posypujemy sałatkę. Układamy płatki "bratków". Ozdabiamy natką pietruszki.