Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królowa polskiego stołu i każdych Świąt .
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości , następnie studzimy , odbieramy i kroimy w średnia kostkę . Marchewkę , pietruszkę , seler odbieramy , gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem Vegety , liścia laurowego , ziela angielskiego , studzimy i kroimy w średnia kostkę (podobną do ziemniaków) , studzimy . Jajka gotujemy na twardo następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę ( podobną do jajka ) . Por kroimy w bardzo drobną kostkę . Groszek i kukurydze odcedzamy z zalewy .
Wszystko przekładamy do jednej miski , dodajemy musztardę , majonez , natkę pietruszki oraz sól i pieprz .
Po dokładnym wymieszaniu doprawiamy do smaku i pozostawiamy około godziny w lodówce do przegryzienia .