Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka na krakersach. Przełożona masą z białek, następnie kurczak i żółtka z rzodkiewką. Polecam.
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 788
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 788
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). bieramy, oddzielamy białka od żółtek.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i smażymy. Studzimy.
Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy i zioła prowansalskie.
Do kurczaka dodajemy ketchup i mieszamy. Żółtka rozdrabniamy palcami.
Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na blaszkę wykładamy krakersy, Następnie masę z białek, krakersy, kurczak, krakersy, posypujemy białkami i na koniec rzodkiewka. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)