Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Składniki
Żółty ser i ogórki ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach. Z ogórków odlewamy sok. Następnie mieszamy ser i ogórki z 4 łyżkami majonezu. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Obieramy. Oddzielamy białka od żółtek, osobno ścieramy na tarce o małych oczkach. do białek dodajemy 2 łyżki majonezu, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Szczypiorek drobno siekamy. Tuńczyka osączamy, rozgniatamy widelcem, doprawiamy pieprzem. Mieszamy z 1 łyżeczką majonezu. Na talerzu układamy z krakersów (5x2). Na krakersy wykładamy masę serowa z ogórkiem. Przykrywamy drugą warstwa krakersów, następnie wkładamy masę z tuńczyka, przykrywamy trzecią warstwą, wykładamy masę z białek. Przykrywamy krakersami. Wierzch smarujemy 2 łyżkami majonezu, posypujemy żółtkami i szczypiorkiem. Schładzamy