Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, bliskowschodnia sałatka z drobno posiekanych warzyw oraz ziół, zwana sałatką izraelską to fantastyczny dodatek do grillowanych mięs i ryb. Jest zdrowa, wegańska i bezglutenowa - idealna na lato! Najlepsza, kiedy jest wykonana ze świeżych, letnich pomidorów.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wszystkie warzywa oraz zioła bardzo drobno posiekać (im drobniej tym lepiej). Następnie wymieszać wszystkie składniki sałatki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki do ochłodzenia.
Gotową sałatkę izraelską podawać jako samodzielne danie z chlebkami pita, hummusem albo sosem tahini. Sałatka może być także pysznym dodatkiem do grillowanych mięs lub ryb np. grillowanego kurczaka Shawarma z sosem tzatziki i sałatką izraelską (na zdj.) Miłego gotowania!