Sałatka gyros z czerwoną kapustą

Sałatka gyros z czerwoną kapustą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sałatka z kurczakiem, marynowaną czerwoną kapustą i kukurydzą, To świetne połączenie smaków!

Składniki

  • Mięso z kurczaka (pierś lub mięso w udka) - 300g
  • Olej - 1 łyżeczka
  • Przyprawa gyros - 1 łyżeczka
  • Kapusta pekińska - 1/2 główki
  • Czerwona kapusta marynowana - 200g (po odcieku)
  • Kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
  • Jogurt naturalny - 200g
  • Przyprawa gyros - 1 łyżka
  • Keczup - 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, otaczamy w przyprawie gyros i smażymy na oleju. Odstawiamy do ostygnięcia.

    Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z czerwoną kapustą (bez zalewy) i kukurydzą. Dodajemy jogurt, keczup i przyprawę. Dokładnie mieszamy. Kurczaka możemy wymieszać z resztą sałatki, albo ułożyć na górze.

    Sałatka jest dużo lepsza po schłodzeniu w lodówce.

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 10 lipca
zapowiada sie bardzo ciekawie
Składniki
  • Mięso z kurczaka (pierś lub mięso w udka) - 300g
  • Olej - 1 łyżeczka
  • Przyprawa gyros - 1 łyżeczka
  • Kapusta pekińska - 1/2 główki
  • Czerwona kapusta marynowana - 200g (po odcieku)
  • Kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
  • Jogurt naturalny - 200g
  • Przyprawa gyros - 1 łyżka
  • Keczup - 1 łyżka
Składniki