- Piersi z kurczaka myjemy , osuszamy kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem , przyprawiamy przyprawą do gyrosa i podduszamy do miękkości .
- Kapustę myjemy i osuszamy . Kroimy na pół i drobno siekamy . Delikatnie solimy i mieszamy .
- Kukurydzę odsączamy na sitku .
- Ogórki kroimy w drobną kostkę .
- Pomidory kroimy również w kostkę .
- Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę .
- Z ketchupu i majonezu robimy sos .
Ja jako naczynia użyłam dno od naczynia żaroodpornego . Wszystkie porcje oprócz kapusty dzielimy na dwie części . Kapustę dzielimy na 3 .
Najpierw usypujemy kapustę , mięso , następnie porcję kukurydzy , cebuli ogórków i pomidorów. Polewamy połową sosu . Następnie czynność układania zaczynamy od początku . Kończymy posypaniem kapustą i polaniem sosem .
Sałatkę nakładamy szeroką , płaską łyżką .
Życzę smacznego .