Sałatka grillowa

Przepis dnia 2017-05-07
Sałatka grillowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybka, świeża sałatka.

Składniki

  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • pół papryki czerwonej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • świeża posiekana natka pietruszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz
  • okruszki sera feta (opcjonalne)
  • 1 ogórek wężowy

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy dressing: oliwę, ocet, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz mieszamy.

  2. W miseczce mieszamy wszystkie pozostałe składniki.

  3. Sałatkęskrapiamy dressingiem. Schładzamy w lodówce minimum 2 godziny, a najlepiej do 12 godzin, by smaki się przegryzły.

    Smacznego!

Składniki
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • pół papryki czerwonej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • świeża posiekana natka pietruszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz
  • okruszki sera feta (opcjonalne)
  • 1 ogórek wężowy
Składniki