Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna do pracy, polecam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Ser feta pokroić w kostkę. Pomidorki można również pokroić na połówki, ja jednak wolę w całości. Pestki uprażyć na suchej patelni, aż będą chrupiące. Do sałaty dodać pomidorki, oliwki, ser i uprażone pestki. Całość zalać dresingiem i delikatnie wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i oliwą. Dodać oregano, wymieszać i połączyć z sałatką.