Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa grecka sałatka z typowymi składnikami. W Polsce często dodaje się dla zwiększenia masy zieloną sałatkę, ale oryginał ma wyglądać tak, jak w przepisie poniżej.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Pomidory pokroić w grubą kostkę, obranego ogórka w półplasterki.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę o boku 5 cm.
Dodać oliwki, pokrojoną natkę, cebulę pokrojoną w pół-plasterki.
Sałatkę doprawić solą, pieprzem, oregano. Skropić oliwą i octem winnym.
Na końcu dodać do sałatki pokrojony w kostkę ser feta.