Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka Generał o niepowtarzalnym smaku i kuszącym wyglądzie. Ułożona warstwowo w szklanym naczyniu pięknie prezentuje się na stole. Jest bardzo sycąca, a to za sprawą gotowanych warzyw, tuńczyka i majonezu. Możecie serwować ją z chlebem lub bez żadnych dodatków.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12688
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12688
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Buraki i marchewki przełóż do garnka, zalej ciepłą wodą i gotuj przez około godzinę do miękkości. Ugotowane warzywa przestudź, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach- osobno marchewki, osobno buraki.
Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody). Ugotowane jajka przestudź i pokrój na plasterki.
Tuńczyka przełóż z puszki do salaterki i rozdrobnij widelcem.
Szczypiorek opłucz i drobno poszatkuj.
Ser żółty zatrzyj na tarce na dużych oczkach.
Na spód szklanej salaterki wyłóż połowę szczypiorku, połowę jajek, połowę startego sera i 3 łyżki majonezu. Następnie wyłóż kolejno: startą marchewkę, 3 łyżki majonezu, tuńczyka, buraki, pozostałą część jajek, sera i szczypiorku oraz ziarna słonecznika.
Gotową sałatkę Generał wstaw na 2-3 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.