Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka sałatka francuska , przepis dostałam od kuzynki mieszkającej na stałe we Francji. Sałatka jest idealna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa , ryby czy grila. Szybka i łatwa w przygotowaniu.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Wystudź , obierz i pokrój w większą kostkę .
Cebule obierz i pokrój w paski , ogórki pokrój w większą kostkę . Natkę pietruszki posiekaj.
Boczek wędzony pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor na patelni. Sos francuski przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą dodaj sos , natkę pietruszki i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce około 30 minut.