Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sałatka dla dbających o sylwetkę i zdrowe odżywianie, przy tym wszystkim świetnie smakuje. Idealna jako dodatek do obiadu.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Składniki
Do miski wrzucamy mieszankę sałat (tu oczywiście wielka dowolność co do gatunków, ja osobiście używam mieszanki z rukolą dostępnej w biedronce, akurat ten rodzaj ma fajne gatunki i dobrze z całością smakuje).
Kroimy w kostkę pomidory, paprykę i ser feta. Wrzucamy do miski z sałatą.
Jogurt naturalny dokladnie mieszamy z łyżką ketchupu, 2 łyżeczki ziół prowansalskich i 2 łyżeczkami curry. Tak przygotowanym sosem zalewamy sałatę i delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Na suchej patelni prażymy garść słonecznika i pestek dyni. Studzimy i posypujemy sałatkę (można wymieszać tak aby w każdej porcji były wszystkie składniki, pozostawiając trochę ziaren do posypane po górze dla lepszej prezencji).