Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i kipiąca zdrowymi składnikami sałatka. Prawie nie ma kalorii, za to ma całe mnóstwo witamin.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 66
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 66
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Składniki
No i właściwie na kupieniu składników bądź też wyjęciu ich z lodówki albo zerwaniu w ogródku cała filozofia się kończy. Pomidory i rzodkiewki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski wrzucamy sałatę, pokrojone warzywa i odsączone oliwki. Dorzucamy garść ziół – one są ważne, bo właśnie dzięki nim sałatka nie będzie zwyczajna, tylko nadzwyczaj aromatyczna i inna niż pozostałe sałatki z pomidorem i rzodkiewką. Oczywiście, jeśli masz ochotę na inne zioła – eksperymentuj, mieszaj, szukaj takiego smaku, który będzie Ci najbardziej odpowiadał. Dla nas samo zestawienie szczypiorku z bazylią było wystarczająco oryginalne, ale żeby bardziej pozostać w klimatach śródziemnomorskich, dorzuciłyśmy jeszcze oregano. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny – skrapiamy całość sałaty. Solimy i dodajemy świeżo mielony pieprz z młynka. Naprawdę – wszystko trwało zaledwie 3 minuty, a wygląda i smakuje – doskonale!