Sałatka ekspresowa

Sałatka ekspresowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Mało składnikowa i ekspresowa w przygotowaniu sałatka - najwięcej czasu zajmuje czekanie by gotowane składniki wystygły:) Sałatka w wersji bezmięsnej ale możemy dodać np. pieczonego lub wędzonego kurczaka.

Składniki

  • mieszanka warzyw konserwowych 1 słoik /750 ml/
  • jajka 4 szt
  • ryż 1 woreczek
  • majonez
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Mieszanka warzywna u mnie składała się z kukurydzy, groszku i marchewki ale może być z papryką. Warzywa odsączamy na sicie.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy.
    Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
    Do sałatki dodałam łyżkę posiekanego szczypiorku z czosnku - doskonale dopełnił smaku.

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 21 maja
Pyszna! Świetna byłaby tez na lunch lub kolacje!
ErJot 21 maja
Dziękuję:) U mnie każda sałatka sprawdza się na każdą porę dnia: od śniadania po kolację:)
fafiatko 24 maja
To jest w sałatkach najlepsze:)
Składniki
  • mieszanka warzyw konserwowych 1 słoik /750 ml/
  • jajka 4 szt
  • ryż 1 woreczek
  • majonez
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Składniki