SAŁATKA DO OBIADU

SAŁATKA DO OBIADU
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
Szybka, smaczna i zdrowa.Wspaniały dodatek do drugich dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytą sałatę porwać na drobne kawałki, pokroić pomidorki, a ogórka pokroić na cienkie plasterki.

  2. SOS: 4 łyżki wody wymieszać z octem winnym, oliwą, musztardą, posiekanym szczypiorkiem, solą, pieprzem. Wymieszać razem z warzywami. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (4)

trele-morele 11 czerwca 2010
Irmo, ależ smakowicie wygląda !! Najlepsze jedzenie na takie upały ;) Pozdrawiam !!
tota 11 czerwca 2010
Bardzo ładnie wygląda ta sałatka, niestety połączenie ogórka z innymi warzywami to nie jest najszczęśliwszy... Czytaj całość »
Bardzo ładnie wygląda ta sałatka, niestety połączenie ogórka z innymi warzywami to nie jest najszczęśliwszy pomysł. Ogórek zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C. Juz parę mililitrów soku z ogórka pozbawi witaminy C sok z pięciu kilogramów pomidorów.
irma 11 czerwca 2010
Tota słyszałam o tym, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie połączenie warzyw, ponieważ smak... Czytaj całość »
Tota słyszałam o tym, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie połączenie warzyw, ponieważ smak jest rewelacyjny, a ogórek ma właściwości chłodzące i tak jak wspomniała Trele-morele taka sałatka jest świetna na upalne dni. Dzięki za Twoją uwagę, na pewno niejedna osoba z niej skorzysta. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki