Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
kurczaka solimy, obtaczamy w płatkach chili i oliwie i odstawiamy na 30 min
piekarnik rozgrzewamy do 230 st. C, wkładamy kurczaka i pieczemy 25 min
w czasie kiedy piecze się kurczak przyrządzamy sos: mieszamy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sok z cytryny i sos worcestershire
sałatę kroimy w paski, dosypujemy parmezan, dodajemy sos, dokładnie mieszamy i rozkładamy na dwa talerze
upieczone piersi z kurczaka wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na kilka minut, a na jego miejsce układamy pokrojoną bagietkę
jak bagietka się już zrumieni, kroimy kurczaka w plastry i układamy na sałacie, dekorujemy pomidorkami i dokładamy grzanki, no i gotowe, smacznego ;-)