Sałatka Cesarska

Sałatka Cesarska
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
;)

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • sałata rzymska
  • paczka mieszanki sałat z roszponką
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • oliwa
  • sok z 1/2 cytryny
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Z kromek odcinam skórkę, resztę kroję w kostkę. Rumienię na kilku łyżkach oliwy. Pod koniec smażenia grzanki posypuję szczyptą tymianku

  2. Mięso nacieram solą, pieprzem, tymiankiem. Smażę na rumiano na patelni grillowej, (ale nie koniecznie, może być zwykła patelnia).Studzę, kroję w plastry. Pomidorki opłukuję, przekrawam na pół.

  3. Majonez mieszam w miseczce z musztardą, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Sałaty mieszam z pomidorkami, przekładam do salaterki, dodaję mięso i grzanki. Posypuję wiórkami sera i polewam sosem.

Składniki
  • podwójna pierś kurczaka
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • sałata rzymska
  • paczka mieszanki sałat z roszponką
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • oliwa
  • sok z 1/2 cytryny
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
Składniki